Rijk de Wild

De auto-industrie ontwikkelt continu in een razend tempo door. Ik heb in 40 jaar al zóveel zien veranderen.

Oude rot in het vak

Na meer dan 40 jaar werken bij Auto Service Centrum ben ik nu met pensioen, maar als flexibele oproepkracht spring ik nog wel eens bij. Mijn loopbaan startte bij Garage Van Bennekom, maar dat was de bedrijfsnaam voordat het ASC werd. Ik heb in al die jaren veel zien veranderen. Vroeger was het vooral echt sleutelwerk wat je als monteur moest kunnen. Tegenwoordig zit er ontzettend veel elektronica in een auto en ben je veel meer bezig met het verhelpen van storingen. Ik geniet enorm van mijn pensioen, maar vind het ook heel leuk om af en toe nog een dagje heerlijk te sleutelen.

ASC_19
ASC_17
Ik wil zeker niet zeggen dat het vroeger allemaal beter was. Dat zeggen alleen oude mensen. Ik ben nog steeds jong van lijf en leden, hoor! Auto’s worden echt steeds beter geproduceerd. Ze kunnen ook veel meer kilometers maken voor ze onderhoud nodig hebben, of stuk lopen. Misschien vind ik dat wel jammer. Vroeger was er veel meer te sleutelen.
ASC_15

Hoe blijf je zo fit?

Als monteur ben je alle dagen flink in beweging en moet je soepel blijven om alle reparaties uit te kunnen voeren. Dus ik ben mijn leven lang in beweging geweest. Als monteur ben je nooit uitgeleerd en moet je voor een APK-keurmeesterdiploma nog elke twee jaar voor heroriëntatie, zodat je daarvoor je papieren behoudt. Dat hield me scherp. Inmiddels ben ik met pensioen, maar dat wil niet zeggen dat ik nu stil zit. Ik spring nog wel eens bij als het druk is bij ASC. In mijn vrije tijd probeer ik lekker fit te blijven. Ga naar de sportschool en tennis graag.

Rijk volgens de collega’s

Sleuteltechnisch nog altijd super!

Herstellen schade en helpen jou veilig de weg op

Klanten geven ons een

op basis van beoordelingen