Rijk de Wild

De auto-industrie ontwikkelt continu in een razend tempo door. Ik heb in 40 jaar al zóveel zien veranderen.

Oude rot in het vak

Ik werk inmiddels al veertig jaar bij Auto Service Centrum. Nou ja, een deel daarvan bij Garage Van Bennekom, maar dat was de bedrijfsnaam voordat het ASC werd. Ik heb in al die jaren veel zien veranderen. Vroeger was het vooral echt sleutelwerk wat je als monteur moest kunnen. Tegenwoordig zit er ontzettend veel elektronica in een auto en ben je veel meer bezig met het verhelpen van storingen.

ASC_19
ASC_17
Ik wil zeker niet zeggen dat het vroeger allemaal beter was. Dat zeggen alleen oude mensen. Ik ben nog steeds jong van lijf en leden, hoor ???? Auto’s worden echt steeds beter geproduceerd. Ze kunnen ook veel meer kilometers maken voor ze onderhoud nodig hebben, of stuk lopen. Misschien vind ik dat wel jammer. Vroeger was er veel meer te sleutelen.
ASC_15

Hoe blijf je zo fit?

Als monteur ben je alle dagen flink in beweging en moet je soepel blijven om alle reparaties uit te kunnen voeren. Ook moet ik voor mijn APK-keurmeesterdiploma nog elke twee jaar voor heroriëntatie, zodat ik mijn papieren behoud. Dat houdt me scherp. Inmiddels ben ik al wel een beetje aan het afbouwen. Eind 2020 ga ik met pensioen. Ik werk nu nog drie dagen in de week bij ASC. In mijn vrije tijd probeer ik lekker fit te blijven. Ga naar de sportschool en tennis graag. En trakteer regelmatig op saucijzenbroodjes, want ik ga graag op vakantie! Dan is het bij ons traditie dat je bij de koffie je collega’s trakteert.

Rijk volgens de collega’s

Sleuteltechnisch nog altijd super!

Herstellen schade en helpen jou veilig de weg op

Klanten geven ons een

op basis van beoordelingen